Auto laten polieren | Car wrapping & Detailing @ Wrapz.be
203
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-203,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Auto laten polieren

UW AUTO LATEN POLIEREN, STAPPENPLAN!

Een auto polieren of ook wel simoniseren in de volksmond is het ‘opblinken’ van uw wagen. Alle wagens krijgen na verloop van tijd krassen of doffe plekken in de lak. Vooral wagens die regelmatig gebruik maken van de carwash krijgen zeer snel ‘swirls’.

Polieren houdt in feite in dat een gigantisch fijn laagje van de blanke lak afgenomen wordt waardoor de krassen er permanent uit zijn. Een kras ontstaat door een oneffenheid in deze blanke lak, waar het licht een andere invalshoek op maakt. Door een microlaag te verwijderen wordt het opnieuw een effen vlak waar het licht mooi op zal weerkaatsen.

1 – Foamen

Alvorens we uw wagen kunnen polieren dient deze natuurlijk deftig gewassen te worden! Om van start te gaan wordt de wagen eerst van grof vuil ontdaan met de hogedruk lans. Daarna gaan we foamen, hier wordt de wagen van kop tot teen in een dikke laag zeepschuim ingespoten. Dit zorgt er voor dat alle vuil van de wagen makkelijk loskomt om te gaan wassen. De wagen wordt dan nogmaals met de hogedruk afgespoten om alles te verwijderen.

polieren-mercedes-slk-detailing-1

2 – WASSEN

Na het foamen is het grootste vuil van de wagen verwijderd, op deze manier worden geen krassen gemaakt tijdens het wassen van de wagen.

Voor het wasproces wordt gebruik gemaakt van twee emmers, eentje met enkel proper water en zeep en een andere emmer om de microfiber washandschoen uit te spoelen. Zoals u kan zien op bovenstaande foto heeft dit zeker een goed effect. In de emmers is ook een grit-guard voorzien die het zand en vuil op de bodem vasthoudt zodat deze niet opnieuw in de ‘spons’ komt.

polieren-mercedes-slk-detailing-1

3 – KLEIEN

Na het wassen is er nog steeds voldoende vuil aanwezig op de wagen. Dit kan u voelen als u met uw hand over de wagen wrijft, dan voelt u nog kleine spikkels. Door met een stuk klei de grote van uw handpalm de volledige wagen te behandelen wordt het diepste vuil van de lak verwijderd. Onmiddellijk na het kleien zal u voelen dat de lak veel gladder is.

polieren-mercedes-slk-detailing-1

4 – POLIEREN

Ondertussen enkele uren later kan de wagen eindelijk gepolierd worden. Het polieren is afhankelijk van de staat waarin de lak zich bevindt. Bij een zeer groot aantal krassen en bijvoorbeeld carwash cirkels zal het niet volstaan de wagen éénmaal te polieren. Hier is het vaak nodig deze in 2 a 3 stappen te gaan behandelen. De eerste stap wordt gebruik gemaakt van polijstpasta met een grotere cutting factor. De volgende stappen wordt deze steeds fijner en fijner om in de laatste stap echt diepe glans te gaan toe voegen.

Op bovenstaande foto ziet u links nog carwash cirkels en rechts een mooi egaal gepolierd oppervlak.

polieren-mercedes-slk-detailing-1

5 – NABEHANDELING

Na het polieren is het noodzakelijk om uw lak opnieuw te beschermen. Hiervoor zijn enkele oplossingen. Het is mogelijk om de wagen te voorzien van wax, dit is een snelle, meer tijdelijke oplossing die u zelf eenvoudig kan herhalen. Daarnaast bieden we ook de optie om de wagen te behandelen met een nano-coating. Dit zorgt voor een langdurge water- en vuilafstotend effect.

Indien uw wagen correct behandeld werd is deze prachtig in de zon, maar ook in de regen. Na een stevige regenbui zullen de waterdruppels als parels op uw lak staan. Tijdens het rijden zullen deze er af rollen en uw wagen zal zo goed als droog zijn vooraleer u op uw bestemming aankomt.

Wetlook nanolex coating