Audi A3 Full wrap Charcoal Metallic | Wrapz.be
230
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-230,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Audi A3 Full Wrap Colorchange

Categorie
Full wrap
Over dit project

Voor het volledig wrappen van deze Audi A3 werd gebruik gemaakt van 3M 1080 wrapping folie, Charcoal matt metallic. De keuze van deze folie was zeer bewust. De bedoeling was om een exclusieve wagen te creëren, die niet overdreven opvallend zou zijn. Charcoal metallic was hiervoor ideaal, het is een kleur die niet zo vaak voorkomt als bijvoorbeeld mat zwart, maar het geeft toch die extra boost aan de wagen waar mensen hun hoofd voor omdraaien.

 

In deze portfolio zijn enkele close-ups te zien van de afwerking rondom de hoeken waar met het blote oog niet te zien is dat het geen lak is. De uitdagingen bij deze wagen waren het dak en de spiegels. In tegenstelling tot de meeste wagens waar tussen het dak en de zijkant een rail loopt is het bij de A3 in één stuk. Dat wil zeggen dat het moet lijken alsof de zijkant en de wagen in één stuk folie gewrapt worden ook. Daarvoor werd gebruik gemaakt van ‘Knifeless Tape’, dit zorgt er voor dat er niet met een mes moet gesneden worden op de wagen. De knifeles stape werd aangebracht in een plooi van de carrosserie zodat de naad van de wrap hier in verborgen ligt. Daarnaast heeft de A3 zeer moeilijke spiegels om te laten wrappen, door de diepe gleuf die rondom loopt langs de rand van de spiegel is het onmogelijk om deze in één stuk folie te plakken. Daardoor werd gekozen om een accent te creëren en de rand van de spiegel in originele lakkleur te behouden. Het eindresultaat zorgt voor een mooie afwerking die jarenlang zal blijven kleven zonder problemen.

 

Enkele foto’s binnen dit portfolio gaan hier dieper op in.