Scooter full wrap | Car wrapping & Detailing @ Wrapz.be
267
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-267,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Scooter full wrap

Categorie
Full wrap
Over dit project

De motivatie voor het wrappen van deze motoscooter was de aankoop van een nieuwe zadelhoes. Deze hoes heeft de kleuren zwart en bordeaux. De scooter was oorspronkelijk volledig grijs van kleur en hier werd gekozen voor een combinatie van satijn wit met mat metallic rood. De keuze van het rood werd gemaakt aan de hand van kleurenstalen van de favoriete A-merken om zo een kleur te kiezen die zo goed mogelijk overeenkomt met het zadel. Hiervoor werd gekozen voor 3M Matt Metallic Red en zoals te zien op de foto’s was de keuze zeker en vast terecht.

Het wrappen van moto’s en scooters is altijd een uitdaging. Men zou denken dat het eenvoudig is omdat het veel kleine stukken bevat, maar de meeste stukken hebben zeer veel hoeken en kantjes alsook veel inkepingen en dergelijke. Daarnaast is het vaak toch ook een uitdaging om de neus in één stuk te kunnen kleven zonder naad. Uiteraard wordt een kleine naad voorzien onderaan dit onderdeel, waar het wiel zich bevindt. Dit is volledig uit het zicht en biedt langdurige bescherming voor de overige folie zodat deze zeker niet loskomt door regen en/of steenslag die van het voorwiel komt.

Op de foto’s is ook duidelijk de evolutie van het kleven van de neus te zien, op welke manier een complex onderdeel als deze toch in één stuk geplakt kan worden. Het grootste succes aan dit verhaal is het voorlicht die er voor zorgt dat de folie die in het midden zorgt voor een opeenhoping moet weg gesneden worden.