Voordelen om uw auto te wrappen | wrapz.be
96
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-96,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Voordelen auto wrappen

Wat zijn de voordelen van een auto te wrappen?

Naar de voordelen van auto wrappen hoef je niet lang te zoeken. De carrosserie van uw wagen wordt dagelijks aan heel wat externe factoren blootgesteld. Deze hebben steeds een negatieve invloed op de lak.  Carwrapping zorgt er voor dat uw lak een betere weerstand biedt aan de dagelijkse slijtage op de weg, maar biedt nog andere voordelen. Hier enkele voordelen op een rijtje.

Lakbescherming

Misschien wel het belangrijkste voordeel van carwrapping in het algemeen. De bescherming van de lak tegen opspringende steentjes wanneer je achter een vrachtwagen rijdt. De deur van een andere wagen op de parking van de supermarkt, of een winkelkarretje die een kleine botsing veroorzaakt.

Een kleine beschadiging in de lak is snel gebeurt en is in de meeste gevallen niet uw eigen fout. Door uw wagen te wrappen zorgt u voor een extra veiligheid, indien er schade wordt toegebracht aan uw wagen zal in veel gevallen enkel de wrap beschadigd zijn.

In zo’n geval is het dan ook mogelijk om individuele onderdelen te gaan vervangen. Het is eenvoudig op bijvoorbeeld de wrap te verwijderen van de motorkap en deze opnieuw te wrappen.

Herstellingen na een ongeval

Stel je voor, je raakt in een ongeval betrokken met ernstige schade aan het koetswerk als gevolg waarbij bepaalde onderdelen moeten worden vervangen. Het kan dan een helse uitdaging zijn om die nieuwe onderdelen in dezelfde kleur te spuiten als de rest van je wagen, maar net die kleur is niet langer beschikbaar. Je ganse wagen opnieuw spuiten brengt huizenhoge kosten met zich mee en hier is carwrapping dan een iets budgetvriendelijk alternatief.

Het is dan ook mogelijk om slechts bepaalde onderdelen van uw wagen te wrappen, bijvoorbeeld in een volledig andere kleur dan om een speciaal effect te creëren.

Oneffenheden en builen of blutsen in de carrosserie blijven wel zichtbaar door de wrap. Hier moet dus eventueel wat geschuurd en geplamuurd worden om toch een mooi vlak resultaat te bekomen. Alle loshangende lak moet ook van de wagen verwijderd worden indien deze in slechte staat is.

Behouden van de restwaarde

De auto wrap kan tot vijf jaar na het aanbrengen van de vinyl makkelijk zonder sporen worden verwijderd waardoor de originele lak, dat al die jaren in perfecte staat is gebleven, tevoorschijn komt. Wanneer u de wagen opnieuw wil verkopen en de originele verf is nog steeds in perfecte staatt zoals je deze hebt aangekocht, zal dit een positieve invloed hebben op de verkoopprijs.

Men spreekt over vijf jaar omdat dit de aanbevelingen zijn van de fabrikanten van de folie om deze veilig te verwijderen. Echter kan de wrap zelf veel langer dan vijf jaar goed blijven, de levensduur is afhankelijk van hoe u deze verzorgt. Het is niet ongezien dat een wrap 7-8 jaar mooi blijft en dus ook al die tijd uw wagen blijft beschermen.

Opwaarderen van een oude wagen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wagen, speelt het budget vaak een rol. Wanneer je besluit om een oude(re) wagen aan te kopen waar de lak op het koetswerk van heeft afgezien of ernstig beschadigd is, is een auto wrap vaak heel wat kosten efficiënter dan je wagen volledig opnieuw te laten spuiten.

Enkele aandachtspunten zijn wel van belang. Op plaatsen waar de lak los komt van de wagen moet eerst geschuurd worden. Zodat een mooie vlakke en stabiele ondergrond gemaakt wordt voor de wrap. Grote oneffenheden zullen nogsteeds zichtbaar zijn doorheen de folie.

Verwijderen van de wrap mogelijk

Ben je het kleur beu of loopt je leasing van de wagen af? Moet de wagen opnieuw in originele staat om deze terug te brengen of te verkopen? Dat is bij carwrapping geen enkel probleem!

In slechts enkele uren wordt de carwrap professioneel verwijderd en is je koetswerk opnieuw in zijn oorspronkelijke staat. Dit wil uiteraard zeggen, in de staat dat deze was toen de wagen een wrap gekregen heeft. Voor meer informatie over het verwijderen van een wrap kan u terecht op onze pagina wrap verwijderen.

Bij het verwijderen van een wrap wordt steeds aangeraden om deze te combineren met een detailing pakket. Dit om de reden dat bij het wrappen de wagen volledig ontvet wordt en zo de beschermlaag verleist. Indien de wagen nieuw was toen deze gewrapt moeten we hier niet gaan polieren, maar enkel beschermen met wax of coating. Indien de wagen reeds enige leeftijd had en u wenst de lak opnieuw perfect te krijgen kunnen wij deze gaan polieren en beschermen. Zo worden alle krassen die aanwezig waren voor de wrap ook verwijderd.

Marketing en advertising

Car wraps vallen meteen op. Is het nu een monotone kleur of een combinatie van kleuren en/of afbeeldingen? Je wagen zal sowieso in het oog springen van de vele voorbijgangers en op hun netvlies gebrand blijven staan. De talrijke wrap mogelijkheden zorgen ervoor dat je een uniek concept kan uitwerken waardoor je wagen een uniek kunstwerkje op de weg wordt.

Carwrapping is dus ideaal om de huisstijl van uw bedrijf in beeld te brengen op al uw bedrijfsvoertuigen. Daarnaast blijft zoals eerder gezegd de onderliggende lak in perfecte staat tot het einde van de lease-periode.

Nog even alle voordelen van carwrapping op een rijtje

Unieke look en feel van je wagen

Restwaarde van de wagen vermindert niet, dit in tegenstelling na het herspuiten

Auto wraps beschermen de originele lak en zijn 100% verwijderbaar

Garantie of leasing verplichtingen blijven behouden. De wrap heeft hier geen invloed op

De kost van een auto wrap is vaak slechts de helft wat het je zou kosten bij het herspuiten

Met het blote oog is een wrap vaak zelden tot onderscheiden van verf wanneer het goed werd uitgevoerd