Voordelen ramen tinten | Car wrapping & Detailing @ Wrapz.be
221
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-221,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Voordelen ramen tinten

Voordelen ramen laten tinten of blinderen

Onze klanten tinten hun ruiten voor allerhande uiteenlopende redenen, of je nu een modebewuste chauffeur bent of een van veiligheid bewuste ouder er zijn heel wat redenen te vinden waarom je je autoruiten zou kunnen tinten. Wij sommen er hier alvast enkele op.

VERHOGING VAN JE COMFORT

Getinte ruiten komen goed van pas als je regelmatig met kinderen achteraan in je wagen rijdt. De film die de ramen tint kan de warmte met maar liefst 46% verminderen, wanneer er een 5% film wordt gebruikt. Indirect zorgt dit er voor dat de airconditioning van de wagen, als deze er al is, minder wordt belast waardoor het verbruik van je wagen zal zakken. Daarnaast zal je wagen sneller koeler zijn wanneer de temperatuur buiten op zijn hoogtepunt staat.

BLOKKEREN VAN UV-STRALING

Het hangt er natuurlijk van af welke film je gebruikt om je ramen te tinten, maar de meeste films kunnen tot 99% van de schadelijke UV-straling, die huidveroudering en huidkanker veroorzaakt, kan  filteren. Een onverwacht voordeel.

Daarnaast zorgt de combinatie van UV-straling en de hitte ervoor dat de interieurbekleding van je wagen vervaagt of het plastiek vervaagt en zelf schade begint te vertonen. Getinte ruiten zorgen er dus voor dat je wagen er langer jong blijft uitzien.

VERHOOGDE BEVEILIGING

Auto inbraken zijn de dag vandaag schering en inslag en dit zeker in drukke steden waar de criminaliteit welig tiert. Als een toevallige voorbijganger iets waardevol in je wagen ziet liggen, kan hij makkelijk verleidt worden om je ruit in te slaan en je materiaal te stelen. Getinte ruiten beperken dus de zichtbaarheid en zorgen er ook opnieuw voor dat het glas moeilijker verbrijzelt, waardoor de diefstal langer zal duren, wat weer niet ideaal is voor de gelegenheidsdief. Getinte ruiten zijn in dit geval ten zeerste aan te raden, zeker wanneer je bijvoorbeeld heel wat geld hebt geïnvesteerd en je geluidsinstallatie of als je regelmatig waardevol material in je wagen laat liggen.

VERHOOGDE VEILIGHEID

Een ander bijkomende voordeel dat, voor ouders en chauffeurs die regelmatig passagiers vervoeren, te overwegen is, is het feit dat het autoglas door de getinte film wordt getemperd. Dit betekent dat, wanneer het glas zou breken, het in duizenden stukjes zou verbrijzelen. Dankzij de film wordt het glas zoveel mogelijk bij elkaar gehouden waardoor de passagiers worden beschermd van mogelijke kwetsuren in het geval van een ongeluk. Als je hieruit voordeel wil halen maar je wil geen donkere tint op je ruiten, dan kan je steeds kiezen voor een doorzichtige film die wel het voordeel hiervan biedt.

VERHOOGDE UITSTRALING VAN JE WAGEN

Je kan ook je ramen tinten, gewoon omdat het er goed uit ziet. Getinte ruiten zorgen onmiddellijk voor een volledig anders uitzicht van je wagen.

VERMINDERING SCHITTERING / FEL LICHT

Getinte ruiten zorgen ervoor dat de zon niet langer in jou en in die van je ogen schijnt zodat je zicht op geen enkele manier vertroebeld wordt. Daarnaast kan er ook een getinte strip op de voorruit wordt geplaatst, rekening houden met de wettelijke bepalingen, zodat je als chauffeur niet steeds je zonnebril hoeft op te zetten bij felle zon. Een onmiskenbaar voordeel tijdens de wintermaanden wanneer de zon laag aan de horizon hangt.

VERHOOGDE PRIVACY

Professionele chauffeurs, beroemdheden, welstellende families of personen die op hun privacy staan kiezen ook vaak om hun ruiten te tinten net omdat ze niet overal opgemerkt willen worden. Als inzittende zal je nog steeds perfect de buitenwereld kunnen bewonderen, al wordt het voor de buitenstaanders zo goed als onmogelijk om binnen te kijken in de wagen wanneer je passeert.