Auto Laten Wrappen

Wat is Car Wrapping?

Een auto wrappen is in principe het inpakken van een wagen met vinyl. Deze vinylwrap is speciaal ontwikkelde folie om de complexe curves en de contouren van uw wagen aan te nemen. Door middel van opwarming kan de folie uitrekken of krimpen, waardoor deze in vorm gebracht wordt. Belangrijk om te onthouden is dat als deze folie opnieuw warm wordt (bv. Een zomerdag in de zon) dan probeert deze terug te krimpen naar zijn originele staat. Bij overmatig uitrekken van de vinyl kan het dus voorkomen dat er hier en daar hoeken kunnen loskomen. 

Uw auto laten wrappen gebeurt dus best bij iemand met ervaring.

Een uiterst delicaat onderwerp is het snijden op de wagen. In vele gevallen moet de folie natuurlijk op maat gemaakt worden. Meestal kan dit in naden van het koetswerk zodat de wrap naar binnen geplooid kan worden. Maar af en toe moet dit ook rechstreeks op de lak. Indien mogelijk maken wij steeds gebruik van knifeless tape om zonder risico de folie te kunnen versnijden.

Hip & Trendy

Door uw wagen te laten wrappen kan u deze voorzien van een hippe en persoonlijke look. De ‘color change’ wordt steeds meer en meer populair. De bedoeling hiervan is om uw auto een volledig* andere kleur te geven. Afhankelijk van uw wensen en budget kan u ook opteren voor een ‘accent wrap’, dit houdt in dat individuele onderdelen van uw wagen een andere kleur krijgen. Het is dus perfect mogelijk om enkel de motorkap, het dak of de spiegels in een unieke kleur te transformeren.

Bescherming en een strak uiterlijk in één beweging, vanaf nu kan het!

* Een standaard carwrap wordt op deze manier gedaan dat de originele kleur van de wagen vanaf de buitenzijde niet meer zichtbaar is. Bij het openen van de motorkap, koffer en/of deuren zal de originele kleur nog te zien zijn. 

Voordelen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van carwrapping in het algemeen. De bescherming van de lak tegen opspringende steentjes wanneer je achter een vrachtwagen rijdt. De deur van een andere wagen op de parking van de supermarkt, of een winkelkarretje die een kleine botsing veroorzaakt.

Een kleine beschadiging in de lak is snel gebeurt en is in de meeste gevallen niet uw eigen fout. Door uw wagen te wrappen zorgt u voor een extra veiligheid, indien er schade wordt toegebracht aan uw wagen zal in veel gevallen enkel de wrap beschadigd zijn.

In zo’n geval is het dan ook mogelijk om individuele onderdelen te gaan vervangen. Het is eenvoudig op bijvoorbeeld de wrap te verwijderen van de motorkap en deze opnieuw te wrappen.

De auto wrap kan tot vijf jaar na het aanbrengen van de vinyl makkelijk zonder sporen worden verwijderd waardoor de originele lak, dat al die jaren in perfecte staat is gebleven, tevoorschijn komt. Wanneer u de wagen opnieuw wil verkopen en de originele verf is nog steeds in perfecte staat zoals je deze hebt aangekocht, zal dit een positieve invloed hebben op de verkoopprijs.

Men spreekt over vijf jaar omdat dit de aanbevelingen zijn van de fabrikanten van de folie om deze veilig te verwijderen. Echter kan de wrap zelf veel langer dan vijf jaar goed blijven, de levensduur is afhankelijk van hoe u deze verzorgt. Het is niet ongezien dat een wrap 7-8 jaar mooi blijft en dus ook al die tijd uw wagen blijft beschermen.

Stel je voor, je raakt in een ongeval betrokken met ernstige schade aan het koetswerk als gevolg waarbij bepaalde onderdelen moeten worden vervangen. Het kan dan een helse uitdaging zijn om die nieuwe onderdelen in dezelfde kleur te spuiten als de rest van je wagen, maar net die kleur is niet langer beschikbaar. Je ganse wagen opnieuw spuiten brengt huizenhoge kosten met zich mee en hier is carwrapping dan een iets budgetvriendelijk alternatief.

Het is dan ook mogelijk om slechts bepaalde onderdelen van uw wagen te wrappen, bijvoorbeeld in een volledig andere kleur dan om een speciaal effect te creëren.

Oneffenheden en builen of blutsen in de carrosserie blijven wel zichtbaar door de wrap. Hier moet dus eventueel wat geschuurd en geplamuurd worden om toch een mooi vlak resultaat te bekomen. Alle loshangende lak moet ook van de wagen verwijderd worden indien deze in slechte staat is.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wagen, speelt het budget vaak een rol. Wanneer je besluit om een oude(re) wagen aan te kopen waar de lak op het koetswerk van heeft afgezien of ernstig beschadigd is, is een auto wrap vaak heel wat kosten efficiënter dan je wagen volledig opnieuw te laten spuiten.

Enkele aandachtspunten zijn wel van belang. Op plaatsen waar de lak los komt van de wagen moet eerst geschuurd worden. Zodat een mooie vlakke en stabiele ondergrond gemaakt wordt voor de wrap. Grote oneffenheden zullen nogsteeds zichtbaar zijn doorheen de folie.

Car wraps vallen meteen op. Is het nu een monotone kleur of een combinatie van kleuren en/of afbeeldingen? Je wagen zal sowieso in het oog springen van de vele voorbijgangers en op hun netvlies gebrand blijven staan. De talrijke wrap mogelijkheden zorgen ervoor dat je een uniek concept kan uitwerken waardoor je wagen een uniek kunstwerkje op de weg wordt.

Carwrapping is dus ideaal om de huisstijl van uw bedrijf in beeld te brengen op al uw bedrijfsvoertuigen. Daarnaast blijft zoals eerder gezegd de onderliggende lak in perfecte staat tot het einde van de lease-periode.

Ben je het kleur beu of loopt je leasing van de wagen af? Moet de wagen opnieuw in originele staat om deze terug te brengen of te verkopen? Dat is bij carwrapping geen enkel probleem!

In slechts enkele uren wordt de carwrap professioneel verwijderd en is je koetswerk opnieuw in zijn oorspronkelijke staat. Dit wil uiteraard zeggen, in de staat dat deze was toen de wagen een wrap gekregen heeft. Voor meer informatie over het verwijderen van een wrap kan u terecht op onze pagina wrap verwijderen.

Bij het verwijderen van een wrap wordt steeds aangeraden om deze te combineren met een detailing pakket. Dit om de reden dat bij het wrappen de wagen volledig ontvet wordt en zo de beschermlaag verleist. Indien de wagen nieuw was toen deze gewrapt moeten we hier niet gaan polieren, maar enkel beschermen met wax of coating. Indien de wagen reeds enige leeftijd had en u wenst de lak opnieuw perfect te krijgen kunnen wij deze gaan polieren en beschermen. Zo worden alle krassen die aanwezig waren voor de wrap ook verwijderd.

Stappenplan

Prijzen

De prijs om een auto te laten wrappen hangt af van veel verschillende factoren. Het type auto en bepaalde onderdelen op de wagen bepalen de prijs. De prijzen die te vinden zijn op deze pagina zijn richtprijzen en zijn niet bindend. Deze zijn louter om u een idee te geven van wat een gemiddelde wrap kan kosten.

Alle onderstaande prijzen zijn inclusief 21% btw, ontvetten, demonteren, plakken en net afleveren van de geplakte onderdelen. Deze prijzen zijn exclusief extra kosten (50€) voor het wassen van zeer vuil aangeleverde wagens.

 • Full Wrap Vanaf € 3000,-
 • Dak klein (zonder antenne) Vanaf € 225,-
 • Dak klein (carbon, brushed metallic, ...) Vanaf € 300,-
 • Dak groot (met antenne) Vanaf € 275,-
 • Dak groot (carbon, brushed metallic, ...) Vanaf € 350,-
 • Motorkap klein Vanaf € 200,-
 • Motorkap klein (carbon, brushed metallic) Vanaf € 250,-
 • Motorkap groot Vanaf € 250,-
 • Motorkap groot (carbon, brushed metallic) Vanaf € 350,-
 • Spiegels (beide) Vanaf € 125,-
 • Spiegels (beide - carbon, brushed metallic) Vanaf € 150,-

Veelgestelde vragen

Jazeker. Als u beslist uw auto te laten wrappen dan wordt door ons gebruik gemaakt kwaliteitsfolie. Enkel de A-merken komen onze werkplaats binnen omdat anders geen garantie kan geboden worden. De folie kan eenvoudig verwijderd worden tot 5 jaar na het wrappen van uw auto. Dit is de garantieperiode van de fabrikant. De folie kan in principe veel langer goed blijven bij correct onderhouden.

Het verwijderen van de folie gebeurt door middel van warmte en kan in grote vellen losgemaakt worden. Indien de folie op een correcte manier verwijderd wordt blijven er quasi geen lijmresten aan de auto kleven. Let wel dat tijdens het wrappen vele onderdelen gedemonteerd werden. Deze moeten mogelijks opnieuw gedemonteerd worden voor het verwijderen van de wrap. Voor meer informatie over het verwijderen kan u terecht op volgende pagina: wrap verwijderen.

Een correct aangebrachte wrap blijft makkelijk 3-5 jaar goed, maar indien u deze goed onderhoud dan kan deze zelfs langer mee gaan. Het verwijderen gaat vlot tot 5 jaar na het aanbrengen, daarna kan het wat moeilijker verlopen.

Wrapz.be biedt u de garantie tot 1 jaar, dit gaat dan vooral over loskomen van folie. Als er op een onderdeel van uw auto folie loskomt dan zal deze gratis vervangen worden. Let wel, dit is enkel van toepassing op het loskomen door foutief aanbrengen van de folie. Het verschil tussen folie die vanzelf loskomt of bewust losgemaakt is door uzelf of derden kan in de meeste gevallen gedetecteerd worden.

Uw auto laten wrappen is nogsteeds goedkoper dan deze te laten herspuiten. Daarnaast zijn er veel meer kleuren beschikbaar in de vinyl, vooral de matte kleuren dan. Een extra voordeel is natuurlijk dat uw auto beschermd blijft tegen UV-straling en steenslag. Voor meerdere voordelen kan u terecht op onze pagina voordelen auto laten wrappen

Omdat wij steeds gebruik maken van de beste merken op de markt zal uw lak niet beschadigd worden. In tegenstelling, deze zal beschermd worden door de wrap. Let wel, dit is enkel van toepassing op originele lak. Op herspoten onderdelen of oudere lak kan geen garantie gegeven worden.

Indien u bijvoorbeeld roestplekken, steenslagschade of dergelijke heeft aan de auto voor u deze laat wrappen dan kan hier extra schade ontstaan bij het verwijderen van de wrap. De lak van de wagen moet zich in goede conditie bevinden voor een veilige wrap.

De prijs om een volledige auto te wrappen varieert van wagen tot wagen. Ten eerste is niet elke wagen gelijk van grote, ten tweede hebben sommige auto’s zeer moeilijke onderdelen. Sommige bumpers met grote luchthappers nemen veel meer tijd in beslag dan eenvoudigere wagens.

Er moet dus steeds een offerte op basis van type wagen en wensen van de klant opgemaakt worden, ideaal gaat dit samen met enkele foto’s van de wagen. Voor enkele richtprijzen kan u alvast terecht op volgende pagina: prijzen auto wrappen.

In ideale omstandigheden blijft uw auto tot 4-5 dagen bij ons in de verwarmde werkplaats. Op deze manier kan de wagen van de avond voordien op kamertemperatuur gebracht worden om het kleefproces te verbeteren. Na het wrappen is het beter dat de wagen nog even blijft overnachten op deze temperatuur voor een goede hechting van de wrap.

Daarnaast is haast en spoed zelden goed, het is nooit goed om een auto te wrappen met tijdsdruk in het achterhoofd. Het is beter om rustig alle details te kunnen analyseren om zo tot een goed resultaat te komen.

In principe kan u alles die gelakt is laten wrappen. Auto’s hebben vaak bumpers of spiegels die in zwart plastic afgewerkt zijn zonder een laklaag, deze kunnen niet beplakt worden. Het gaat natuurlijk veel verder dan auto’s alleen. Bij onze realisaties ziet u enkele extra’s, alles met een laklaag houdt dus ook in laptops, koelkasten, enz….

Dat kan zeker! U kan de wagen op dezelfde manier wassen als voorheen. Voor matte wraps zijn enkele producten beschikbaar die geen extra glans zullen toevoegen aan de wrap. U kan kiezen voor deze producten, maar het is geen noodzaak.

Indien u dit wenst kan u me de wrap door de carwash, ga wel naar een kwaliteitscarwash met moderne borstels. De wrap zal door de carwash niet loskomen, maar net zoals bij echte lak zullen er wel krassen ontstaan bij veelvuldig carwashen. Lak of wrap, de carwash zorgt altijd voor wascirkels. Met een gewrapte wagen is uw onderliggende lak natuurlijk beschermd voor deze krassen, wat een voordeel is! In geval van carwash zal de levensduur van uw wrap wel aanzienlijk inkorten.

Er zijn verschillende producten op de markt om uw wrap mooi te houden en te beschermen. Op glanzende wraps kan u gebruik maken van alle producten die u voordien ook gebruikte. U kan deze op een normale manier met de hand waxen.

Het is zeker mogelijk om op locatie te komen om uw wagen te wrappen. Dit is echter enkel van toepassing voor projecten die haalbaar zijn binnen één werkdag. De voorkeur gaat hiervoor dus uit naar accent wrapping. Daarnaast is het zeer belangrijk dat er voldoende en stofvrije ruimte voorzien wordt. Tijdens de winterperiode moet deze ruimte op minimaal 15° C gebracht worden om de folie te kunnen verwerken. Indien dit niet het geval is kan de folie gaan scheuren en minder goed hechten. In deze omstandigheden kan geen deftig werk uitgevoerd worden.

 • De wagen dient gewassen aangebracht te worden. (+ 50€ indien de wagen overmatig vuil is)
 • Onderdelen die geen lak en clearcoat bevatten worden niet geplakt.
 • Standaard worden enkel langs de buitenzijde zichtbaar onderdelen geplakt.
 • Ideaal blijft de wagen minimum 4 dagen in onze garage staan, de carrosserie moet op kamertemperatuur komen en na het plakken is het ook beter als deze nog even kan rusten in de werkplaats. Daarnaast is haast en spoed zelden goed!
 • Bij carwrapping op locatie moet een ruime, stofvrije en warme ruimte voorzien worden.
 • Er wordt geen garantie gegeven op het houden van de lak op de wagen:
  • Dit om de eenvoudige reden dat wij de staat van uw lak niet kunnen inschatten.
  • Wij kunnen niet weten als uw wagen beschikt over originele lak of herspoten is.
  • Indien uw wagen beschikt over perfecte OEM lak is er geen gevaar om de folie binnen de 5 jaar te verwijderen.