Auto laten wrappen | wrapz.be
53
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-53,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Auto laten wrappen

Car wrapping… Uw auto laten wrappen!

Wat is car wrapping?

Een auto wrappen is in principe het inpakken van een wagen met een vinyl, een grote sticker zeg maar. Deze vinylwrap is speciaal ontwikkelde folie om de complexe curves en de contouren van uw wagen aan te nemen. Door middel van opwarming kan de folie uitrekken of krimpen, waardoor deze in vorm gebracht wordt. Belangrijk hierbij is dat de folie op een correcte manier aangebracht wordt. Tijdens het ‘car wrapping’ proces wordt de folie op verschillende plaatsen verhit om een vorm aan te nemen. Belangrijk om te onthouden is dat als deze folie opnieuw warm wordt (bv. Een zomerdag in de zon) dan probeert deze terug te krimpen naar zijn originele staat. Bij overmatig uitrekken van de vinyl kan het dus voorkomen dat er hier en daar hoeken kunnen loskomen. Uw auto laten wrappen gebeurt dus best bij een iemand met ervaring.

Naast het correct aanbrengen van de folie op uw wagen komen nog heel wat andere zaken kijken bij het wrappen van uw auto. Zeer belangrijk is het schoonmaken van de wagen. Aangezien wij ook aan detailing en polieren doen is dit zeker geen probleem. Alle panelen moeten perfect schoon en vetvrij gemaakt worden want elk stofje zal door de folie zichtbaar worden.

Een uiterst delicaat onderwerp is het snijden op de wagen. In vele gevallen moet de folie natuurlijk op maat gemaakt worden. Meestal kan dit in naden van het koetswerk zodat de wrap naar binnen geplooid kan worden. Maar af en toe moet dit ook rechstreeks op de lak. Indien mogelijk maken wij steeds gebruik van knifeless tape om zonder risico de folie te kunnen versnijden.

Carwrapping is hip en trendy!

Door uw wagen te laten wrappen kan u deze voorzien van een hippe en persoonlijke look. De ‘color change’ wordt steeds meer en meer populair. De bedoeling hiervan is om uw auto een volledig* andere kleur te geven. Afhankelijk van uw wensen en budget kan u ook opteren voor een ‘accent wrap’, dit houdt in dat individuele onderdelen van uw wagen een andere kleur krijgen. Het is dus perfect mogelijk om enkel de motorkap, het dak of de spiegels in een unieke kleur te transformeren.

Iedereen heeft ondertussen wel al eens een wagen zien voorbij rijden met een matte finish. Zeer populair zijn ook de wagens met een lichte kleur en een zwart dak, zijnde mat, satijn, blinkend of zelfs carbon. Deze toepassingen zijn aanzienlijk minder duur dan een volledige wrap en ze beschermen nog eens de horizontale delen van uw wagen die constant blootgesteld worden aan de zon.

Bescherming en een strak uiterlijk in één beweging, vanaf nu kan het!

* Een standaard carwrap wordt op deze manier gedaan dat de originele kleur van de wagen vanaf de buitenzijde niet meer zichtbaar is. Bij het openen van de motorkap, koffer en/of deuren zal de originele kleur nog te zien zijn. Het is echter ook mogelijk om de deurslagen van de wagen zo goed mogelijk te wrappen. Tijdens het maken van de offerte kan dit besproken worden, elk type wagen is anders. Deurslagen zijn zeer tijdintensief en verwachten veel demontage van onderdelen wat zorgt voor een aanzienlijke meerkost.

Uw auto wrappen bij wrapz.be

Wrapz.be is een jong bedrijf dat ontstaan is uit interesse, hobby en passie voor wagens en alles wat er bij komt kijken. De ervaring met het kleven is jaren terug ontstaan als hulp bij een reclamebedrijf waar zeer vaak belettering en zaken geplakt werden op wagens, uithangborden, enz. De interesse in wagens is altijd aanwezig geweest en ook het onderhouden van de lak d.m.v. polieren en waxen was reeds een hobby. Uiteindelijk bij carwrapping terecht gekomen via enkele video’s op YouTube en dat heeft de passie wakker gemaakt. Uw auto laten wrappen doet u niet zonder vragen, contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Na een tijdje er voor gekozen om de nodige opleidingen te gaan volgen om op een echt professionele manier te werk te gaan. Een van deze opleidingen was bij 3M België zelf, deze zijn één van de grootste merken in alles wat moet kleven. Uiteraard werd hier zeer veel productkennis opgedaan, aangezien zij zelf de folie ontwikkelen en constant proberen te verbeteren.

Kortom… Wrapz.be doet niet aan massaproductie, maar zal uw auto wrappen met zeer aandacht en liefde om een perfect resultaat te bekomen. Dit betekent natuurlijk wel dat we uw auto niet in 1 of 2 dagen zullen wrappen. Om een perfect resultaat te bereiken zijn al snel een 4-tal dagen nodig. Een beetje extra ademruimte is zeker niet overbodig. Haast en spoed is zelden goed. Daarnaast zorgt het gebruik van kwaliteitsfolie, correcte voorbereiding en werktechniek voor een spetterend resultaat als u de wagen komt ophalen.

Kwaliteit is troef!

Zoals u kan lezen zijn de mogelijkheden oneindig, wij maken steeds gebruik van de beste merken in deze branche zoals 3M, Hexis en Avery Dennison. Deze bieden elk een uitgebreide waaier aan kleurmateriaal waardoor iedereen zijn smaak kan vinden. De meeste kleuren zijn ook beschikbaar in verschillende uitvoeringen zoals glanzend, satijn, mat, carbon en brushed.

Wrapz.be werkt enkel met A-klasse merken om zo te kunnen garanderen dat er geen onvoorziene problemen zullen opduiken met de wrap en/of de lak van uw wagen indien deze aan de vereisten voldoet. Een wrap zal makkelijk 5 jaar en meer goed blijven afhankelijk van hoe u er mee omspringt. Dit is een beetje zoals met de lak van uw wagen, als u deze goed verzorgd dan blijft deze veel langer mooi. Het is dus zeker niet afgeraden om de wrap met de nodige producten en wrap-vriendelijke wax te behandelen gedurende de leeftijd.

Bij het wrappen van oudere wagens met slechte clearcoat en/of roestplekken kan hier voor natuurlijk geen garantie gegeven worden. De wrap zal in deze gevallen meestal goed blijven op de wagen, maar bij het verwijderen van de wrap kan men niet garanderen dat de lak niet beschadigd wordt.

Kan de wagen normaal gewassen worden?

Natuurlijk heeft niet iedereen de tijd en plaats om zijn wrap in ideale omstandigheden te behandelen. De kwaliteit van de folie laat ook toe om uw wagen te wassen in de carwash. Let wel op dat u op zoek gaat naar een degelijke carwash met een soft-wash systeem en geen ouderwetse borstels.

Het is uiteraard niet ideaal, maar dat is het voor uw lak ook niet. Er kunnen dus wel krassen voorkomen in de wrap door het gebruik van carwash of slecht wasmateriaal, maar de wrap zal niet loskomen hierdoor. Je kan het vergelijken met bedrijfswagens met belettering en dergelijke, deze komen ook niet los door gebruik van carwash terwijl ze wel allemaal open randen hebben.

Een carwrap heeft in 95% van de gevallen geen open randen aangezien deze allemaal rondom panelen afgewerkt worden.

Auto wrappen op Locatie

et is zeker mogelijk om op locatie te komen om uw wagen te wrappen. Dit is echter enkel van toepassing voor projecten die haalbaar zijn binnen één werkdag. De voorkeur gaat hiervoor dus uit naar accent wrapping. Daarnaast is het zeer belangrijk dat er voldoende en stofvrije ruimte voorzien wordt. Tijdens de winterperiode moet deze ruimte op minimaal 15° C gebracht worden om de folie te kunnen verwerken. Indien dit niet het geval is kan de folie gaan scheuren en minder goed hechten. In deze omstandigheden kan geen deftig werk uitgevoerd worden.

VOORWAARDEN BETREFFENDE CAR WRAPPING

 • De wagen dient gewassen aangebracht te worden. (+ 50€ indien de wagen overmatig vuil is)
 • Onderdelen die geen lak en clearcoat bevatten worden niet geplakt.
 • Standaard worden enkel langs de buitenzijde zichtbaar onderdelen geplakt.
 • Ideaal blijft de wagen minimum 4 dagen in onze garage staan, de carrosserie moet op kamertemperatuur komen en na het plakken is het ook beter als deze nog even kan rusten in de werkplaats. Daarnaast is haast en spoed zelden goed!
 • Bij carwrapping op locatie moet een ruime, stofvrije en warme ruimte voorzien worden.
 • Er wordt geen garantie gegeven op het houden van de lak op de wagen:
  • Dit om de eenvoudige reden dat wij de staat van uw lak niet kunnen inschatten.
  • Wij kunnen niet weten als uw wagen beschikt over originele lak of herspoten is.
  • Indien uw wagen beschikt over perfecte OEM lak is er geen gevaar om de folie binnen de 5 jaar te verwijderen.
Auto-Laten-Wrappen-One-Piece-Full-Wrap
Auto-Laten-Wrappen-One-Piece-Full-Wrap

Sommige panelen van de wagen strekken zich van achteraan tot vooraan. In vele gevallen loopt het deel van de achterlichten bovenlangs door tot naast de voorruit. In dit geval moet dus met één stuk folie gewerkt worden van maar liefst 4 meter lang. Dit zelfde principe is van toepassing op de bumper waar het grote deel uit één stuk folie komt. Een bumper rijkt meestal van de wielkast tot aan de andere wielkast. De folie benodigd voor één bumper meet al snel rond de 3 meter en moet indien mogelijk in één stuk aangebracht worden.

auto-laten-wrappen-bmw-m4-car-wrap-overlay
auto-laten-wrappen-bmw-m4-car-wrap-overlay

Sommige panelen van de wagen strekken zich van achteraan tot vooraan. In vele gevallen loopt het deel van de achterlichten bovenlangs door tot naast de voorruit. In dit geval moet dus met één stuk folie gewerkt worden van maar liefst 4 meter lang. Dit zelfde principe is van toepassing op de bumper waar het grote deel uit één stuk folie komt. Een bumper rijkt meestal van de wielkast tot aan de andere wielkast. De folie benodigd voor één bumper meet al snel rond de 3 meter en moet indien mogelijk in één stuk aangebracht worden.

auto-laten-wrappen-bmw-3-serie-carbon-fibre-wrap
auto-laten-wrappen-bmw-3-serie-carbon-fibre-wrap

Een mooi voorbeeld van ‘accent wrapping’, deze BMW kreeg als kers op de taart een wrap van het dak en de spiegels in carbon folie. Door de extreme curves van spiegels worden deze ook vaak in twee delen geplakt. Zeker met carbon is dit een uitdaging om het patroon doorlopend op te volgen. Indien correct aangepakt is deze naad zo goed als onzichtbaar.

Laptop wrap carbon fibre
Laptop wrap carbon fibre

Het gaat niet alleen over carwrapping, maar nog véél meer dan dat. Eigenlijk mag u stellen dat alles met een glad oppervlak kan gewrapt worden. Dit gaat van laptops tot koelkasten en zelfs de binnendeuren van uw huis of uw keukenkasten. Er zijn vele soorten folie beschikbaar op de markt. Voor interieur wrapping zijn er bijvoorbeeld houtstructuren en dergelijke. Uw saai witte koelkast omtoveren tot een moderne koelkast door deze te wrappen in brushed aluminum is zeker de moeite waard.

Scooter full wrap
Scooter full wrap

Zoals daarpas vermeld gaat het natuurlijk niet enkel over een auto wrappen, maar het is veel uitgebreider. Naast laptops, koelkasten en interieur kan bijvoorbeeld ook uw scooter en/of moto gewrapt worden. In bovenstaand voorbeeld werd gekozen voor een 2-tone effect van mat bordeaux in combinatie met parelmoer witte accenten. Dit resultaat gaat mooi samen met het zadel.