Veelgestelde vragen over carwrapping | wrapz.be
153
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-153,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen: carwrapping

Kan de wrap makkelijk verwijderd worden?

Jazeker. Als u beslist uw auto te laten wrappen dan wordt door ons gebruik gemaakt kwaliteitsfolie. Enkel de A-merken komen onze werkplaats binnen omdat anders geen garantie kan geboden worden. De folie kan eenvoudig verwijderd worden tot 5 jaar na het wrappen van uw auto. Dit is de garantieperiode van de fabrikant. De folie kan in principe veel langer goed blijven bij correct onderhouden.

Het verwijderen van de folie gebeurt door middel van warmte en kan in grote vellen losgemaakt worden. Indien de folie op een correcte manier verwijderd wordt blijven er quasi geen lijmresten aan de auto kleven. Let wel dat tijdens het wrappen vele onderdelen gedemonteerd werden. Deze moeten mogelijks opnieuw gedemonteerd worden voor het verwijderen van de wrap. Voor meer informatie over het verwijderen kan u terecht op volgende pagina: wrap verwijderen.

Hoe lang gaat een wrap mee en welke garantie biedt u?

Een correct aangebrachte wrap blijft makkelijk 3-5 jaar goed, maar indien u deze goed onderhoud dan kan deze zelfs langer mee gaan. Het verwijderen gaat vlot tot 5 jaar na het aanbrengen, daarna kan het wat moeilijker verlopen.

Wrapz.be biedt u de garantie tot 1 jaar, dit gaat dan vooral over loskomen van folie. Als er op een onderdeel van uw auto folie loskomt dan zal deze gratis vervangen worden. Let wel, dit is enkel van toepassing op het loskomen door foutief aanbrengen van de folie. Het verschil tussen folie die vanzelf loskomt of bewust losgemaakt is door uzelf of derden kan in de meeste gevallen gedetecteerd worden.

Waarom kiezen om de auto te laten wrappen tegenover spuiten?

Uw auto laten wrappen is nogsteeds goedkoper dan deze te laten herspuiten. Daarnaast zijn er veel meer kleuren beschikbaar in de vinyl, vooral de matte kleuren dan. Een extra voordeel is natuurlijk dat uw auto beschermd blijft tegen UV-straling en steenslag. Voor meerdere voordelen kan u terecht op onze pagina voordelen auto laten wrappen

Kan mijn lak beschadigd worden door het wrappen?

Omdat wij steeds gebruik maken van de beste merken op de markt zal uw lak niet beschadigd worden. In tegenstelling, deze zal beschermd worden door de wrap. Let wel, dit is enkel van toepassing op originele lak. Op herspoten onderdelen of oudere lak kan geen garantie gegeven worden.

Indien u bijvoorbeeld roestplekken, steenslagschade of dergelijke heeft aan de auto voor u deze laat wrappen dan kan hier extra schade ontstaan bij het verwijderen van de wrap. De lak van de wagen moet zich in goede conditie bevinden voor een veilige wrap.

Is een auto wrappen duur?

De prijs om een volledige auto te wrappen varieert van wagen tot wagen. Ten eerste is niet elke wagen gelijk van grote, ten tweede hebben sommige auto’s zeer moeilijke onderdelen. Sommige bumpers met grote luchthappers nemen veel meer tijd in beslag dan eenvoudigere wagens.

Er moet dus steeds een offerte op basis van type wagen en wensen van de klant opgemaakt worden, ideaal gaat dit samen met enkele foto’s van de wagen. Voor enkele richtprijzen kan u alvast terecht op volgende pagina: prijzen auto wrappen.

Hoe lang ben ik mijn auto kwijt?

In ideale omstandigheden blijft uw auto tot 4-5 dagen bij ons in de verwarmde werkplaats. Op deze manier kan de wagen van de avond voordien op kamertemperatuur gebracht worden om het kleefproces te verbeteren. Na het wrappen is het beter dat de wagen nog even blijft overnachten op deze temperatuur voor een goede hechting van de wrap.

Daarnaast is haast en spoed zelden goed, het is nooit goed om een auto te wrappen met tijdsdruk in het achterhoofd. Het is beter om rustig alle details te kunnen analyseren om zo tot een goed resultaat te komen.

Wat kan gewrapt worden?

In principe kan u alles die gelakt is laten wrappen. Auto’s hebben vaak bumpers of spiegels die in zwart plastic afgewerkt zijn zonder een laklaag, deze kunnen niet beplakt worden. Het gaat natuurlijk veel verder dan auto’s alleen. Bij onze realisaties ziet u enkele extra’s, alles met een laklaag houdt dus ook in laptops, koelkasten, enz….

Kan ik mijn auto gewoon wassen?

Dat kan zeker! U kan de wagen op dezelfde manier wassen als voorheen. Voor matte wraps zijn enkele producten beschikbaar die geen extra glans zullen toevoegen aan de wrap. U kan kiezen voor deze producten, maar het is geen noodzaak.

Indien u dit wenst kan u me de wrap door de carwash, ga wel naar een kwaliteitscarwash met moderne borstels. De wrap zal door de carwash niet loskomen, maar net zoals bij echte lak zullen er wel krassen ontstaan bij veelvuldig carwashen. Lak of wrap, de carwash zorgt altijd voor wascirkels. Met een gewrapte wagen is uw onderliggende lak natuurlijk beschermd voor deze krassen, wat een voordeel is! In geval van carwash zal de levensduur van uw wrap wel aanzienlijk inkorten.

Hoe moet ik mijn wrap onderhouden?

Er zijn verschillende producten op de markt om uw wrap mooi te houden en te beschermen. Op glanzende wraps kan u gebruik maken van alle producten die u voordien ook gebruikte. U kan deze op een normale manier met de hand waxen.