Hoe kan ik een wrap verwijderen? Alle info en video's!| wrapz.be
124
page-template-default,page,page-id-124,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

wrap verwijderen

Het verwijderen van een carwrap

Het grote voordeel van uw auto te wrappen is natuurlijk dat na al die tijd uw onderliggende lak beschermd is gebleven. Wanneer u dan toch uitgekeken raakt op het nieuwe kleur is het tijd om de wrap te verwijderen. Indien gebruik gemaakt werd van kwalitatieve folie en deze correct verwerkt werd is een wrap verwijderen geen enkel probleem. Dit is uitgaande van onderliggende lak die perfect in orde was voor het wrappen. De leveranciers van de folie geven deze garantie enkel op orginele lak zonder schade. Onderdelen die herspoten werden zijn vaak zwakker en kan geen garantie op gegeven worden.

Ideale omstandigheden hiervoor is een warme zomerdag. Plaats de wagen een tijdje in de volle zon zodat deze lekker kan opwarmen. Wanneer de folie op temperatuur is zal de lijm wat zachter worden en komt deze makkelijker los

Starten met het verwijderen van de wrap

Voor het verwijderen van een wrap heeft u de correcte temperatuur nodig. Indien u dit in een koude ruimte zal doen, scheurt de folie in kleine stukjes. Op deze manier zal u hier al snel enkele dagen aan bezig zijn.

Het verwijderen van carwrapping kan u dus best doen op een warme zomerdag of in een verwarmde ruimte. Daarnaast heeft u nood aan een hetelucht blazer om de folie op bepaalde plaatsen tot 50-60 graden celcius te brengen. Dit zorgt er voor dat de lijmlaag terug los komt, de folie wordt flexibel en u kan grote vellen folie van de wagen verwijderen.

Indien de wagen professioneel gewrapt werd, dan is het her en der wel nodig om enkele onderdelen te demonteren. Uw wrapper heeft tijdens het carwrappen waarschijnlijk de emblemen van de wagen gehaald, de koplampen en de handvaten gedemonteerd. In vele gevallen zal u de wrap kunnen verwijderen zonder de items te demonteren. Enkel de emblemen kleven nu natuurlijk op de wrap in plaats van op de wagen.

Indien u de wrap verwijderd zal u de logo’s terug moeten plaatsen op de wagen. Het is dus van groot belang om op voorhand te bekijken hoe en waar deze bevestigd zijn, zodat u ze op exact dezelfde plaats kan hermonteren indien gewenst.

Opnieuw beschermen van de lak

Toen u de auto hebt laten wrappen heeft de plaatser de wagen volledig ontvet voor het plakken. Dit wil zeggen dat alle wax en dergelijke van de wagen verwijderd werden. Uw lak mag er wel goed uitzien na het verwijderen van de folie, maar u mag niet vergeten dat deze nu niet beschermd is.

Beschermen

Indien de lak zich voor u nog in goede staat bevindt dan kan u er voor kiezen op deze te voorzien van een wax of een nano-coating. De tweede keuze is duurzamer en biedt betere bescherming tegen weersomstandigheden.

Polieren en beschermen

Bij wrapz.be kan u ook terecht voor car detailing. Indien u de wagen bij ons binnen brengt voor het verwijderen van de wrap is het ook mogelijk om dit te combineren met een opfrissing van de lak. Na het verwijderen van de lak zal afhankelijk van de situatie een lakcorrectie plaats vinden. Alle krassen die aanwezig waren voor de wrap werd aangebracht zullen worden verwijderd. Op deze manier wordt de wagen terug in perfecte staat gebracht. Na het verfijnen wordt de wagen beschermd en is hij klaar om alles te weerstaan wat een wagen dagdagelijks te verduren krijgt.

Voor meer informatie over polieren, waxen en coatings kan u terecht op onze pagina auto laten polieren. Neem zeker een kijkje en aarzel niet om ons te contacteren met uw vragen.